Kde koupit investiční zlato?
18.01.2023

Kde koupit investiční zlato a co to vlastně je?

Přemýšlíte, jak co nejlépe investovat, abyste ze svých peněz získali maximum? Poradíme vám, proč se rozhodnout pro zlato, kde koupit investiční zlato a co to vlastně je. 

Obsah článku

Proč řešit nákup investičního zlata?
Kde a v jaké formě koupit investiční zlato?
Kde konkrétně koupit investiční zlato?
Rozhodnutí, kde koupit investiční zlato?

Proč řešit nákup investičního zlata?

Ptáte se, kde koupit investiční zlato? Nejprve byste si ale měli položit otázku “proč”. Zlato je jednou z investic, na kterou se spoléhá stále více investorů, zvlášť v období nejistoty. Nebo v případě, že má investor dostatečné množství peněz a chce je efektivně a bezpečně uložit. Příkladem může být třeba prodej nemovitosti. 

Vzhledem k tomu, že inflace stále roste a rapidním tempem znehodnocuje peníze, je ideální čas na jejich ochranu. Takže pokud se ptáte, kde koupit investiční zlato, děláte dobře. 

Je důležité zdůraznit, že hodnota zlata v posledních letech stále stoupá. Průměrně o 10 %. Sice se můžou objevit výkyvy, ale to už je na polích investic běžné. Investiční zlato je stále velmi kvalitní investicí a jeho vysoká likvidita a stabilita patří mezi další výhody. 

Jestli nechcete dlouho přemýšlet, kde koupit investiční zlato, můžete rovnou tady

Kde a v jaké formě koupit investiční zlato?

Než se dostaneme k tomu, kde koupit investiční zlato, poradíme vám, v jaké formě ho koupit. Můžete si pořídit zlaté mince. My ale doporučujeme nakupovat zlaté investiční slitky, které jsou opatřeny certifikačním číslem

Proč nekupovat zlaté mince? Ty jsou sice vyrobené také z ryzího zlata. Když si je ale přepočtete na váhu, bývá cena o něco vyšší. Je to z toho důvodu, že do ceny je zahrnuta umělecká hodnota dané mince. 

Proto když se ptáte, kde koupit investiční zlato, nebývají mincovny nejlepším řešením. Zvlášť, pokud chcete nakoupit větší množství zlata. 

Investiční zlaté slitky mají velkou výhodu v tom, že si můžete vybrat z mnoha variant gramáží. Pokud chcete začít pomalu, není problém pořídit i 1 g slitek zlata. Pokud chcete investovat víc, nabízí se varianty 500 gramů, 1 000 gramů a řada dalších. Když zjistíte, kde dobře koupit investiční zlato, půjde to jednoduše. 

Kde koupit investiční zlato. Prozkoumejte náš e-shop.

Kde konkrétně koupit investiční zlato?

Konečně se dostáváme k tomu, kde koupit investiční zlato. Můžete ho pořídit v mincovnách, autorizovaných obchodech nebo pohodlně na e-shopu. Když už se rozhodnete, kde koupit investiční zlato, prodejce si prověřte. Kvalitní e-shop by měl prodávat drahé kovy od prověřených rafinérií pod standardem LBMA. 

LBMA standard aneb kde koupit investiční zlato

LBMA (London Bullion Market Association) je nejvyšší autorita na trhu se zlatem. Dohlíží na standardy Good Delivery a vydává pravidla pro londýnskou burzu. Takže pokud řešíte, kde koupit investiční zlato, měli byste se v daném e-shopu s tímto standardem setkat. 

London Bullion Market Association totiž představuje soupis uznávaných rafinerií, které mohou na trh dodávat investiční zlato. Tyto společnosti jsou sledovány z toho důvodu, aby plnily přísné podmínky LBMA. Na světě je celkem 70 takto uznávaných rafinerií na zlato. A společnost Heimerle + Meule patří mezi ně. 

Investiční zlato a označení Good Delivery

Označení Good Delivery je nezbytnou podmínkou, aby se zlaté investiční slitky mohly mezinárodně obchodovat. Takto označené zlato je vysoce likvidní, protože právě díky zaručené kvalitě s ním obchodují všichni významní prodejci. Každému Good Delivery slitku náleží certifikát pravosti s číslem. 

Rozhodnutí, kde koupit investiční zlato?

Už víte, kde koupit investiční zlato? Kupte ho u nás. Prodáváme investiční zlato od společnosti Heimerle + Meule, která má tradici už od roku 1845. Společnost začala obchodovat s drahými kovy v roce 1920 a od těch dob patří mezi nejvýznamnější rafinerie na světě

Rafinerie Heimerle + Meule je součástí skupiny LBMA, čímž deklaruje kvalitu a provedení svých slitků nejvyšší ryzosti.

Vybírejte investiční slitky v našem e-shopu

Nepřemýšlejte, kde koupit investiční zlato. Prozkoumejte investiční zlato v našem internetovém obchodě. U každého produktu najdete přehledný graf vývoje ceny zlata, který vypadá takto:

Kde koupit investiční zlato? Třeba u Hugo Freund.

Prozkoumat investiční zlaté slitky v e-shopu

Investice do zlata. Výhody a tipy. 7 důvodů, proč se vám vyplatí investice do zlata
31.01.2023

Zlato je jednou z nejcennějších komodit, které jsou na světě tisíce let. Uvažujete, že do zlata vložíte své peníze? Chcete na tom vydělat? Prozradíme vám 7 pádných argumentů, proč se vám vyplatí investice do zlata. 

Pokračovat ve čtení
Aktuální cena zlata a její vývoj
31.01.2023

Investujete do zlata nebo se k tomu teprve odhodláváte? Chcete znát aktuální cenu zlata a sledovat vývoj ceny? Pokračujte ve čtení a dozvíte se všechny důležité informace.  

Pokračovat ve čtení
Ukázat víc